top of page
IMG_9290_edited_edited.jpg

VI ÄR DET MILJÖVÄNLIGA ALTERNATIVET FÖR TRÄNINGSRESOR

VI ÄR STOLTA ATT SÄGA ATT VI ÄR EN AV SVERIGES

MEST MILJÖVÄNLIGA ANLÄGGNINGAR

När vi startade Äventyrens Ö 1994 gjorde vi en miljöpolicy som då var extremt ovanligt. Vi kände redan då att eftersom vi är verksamma i naturen vill vi ta hand om den. Vi har sedan dess alltid strävat efter att minska våra utsläpp så mycket som möjligt och du som gäst bidrar till det.

  • Din del i arbetet börjar redan från de att du packar väskan hemma genom att ta med egna lakan och handduk minskar våra transporter för kemtvätt. Om du väljer vårt mest miljövänliga boende i kåtorna tar du med egen sovsäck eller köper en av oss.

  • Du får vid ankomst en kåsa som du behåller under hela din vistelse. På så sätt minskar vi inköp av diskmedel och vi sparar energi genom att inte diska så ofta som det hade behövts utan kåsan. Kåsan får du dessutom ta med dig hem och använda i framtida äventyr.

  • På ön behöver vi inte ens en sopcontainer då våra gäster hjälper oss med sopsorteringen efter måltiderna. Sophämtning på ön behövs alltså inte. 

  • Den mat som blir över komposteras och används i våra egna odlingar till att odla mat till våra gäster på ön så mycket av det du äter har odlats på ön. 

  • Självklart finns det vanliga toaletter på ön men vid vår Base camp är det utedass som gäller. Även där blir avföringen kompost efter två år vilket vi kan använda till att odla mat. 

  • Många öar har vattenbrist på grund av sinande brunnar vilket är ett vanligt och växande problem i skärgården. Vi försöker att spara in på vattnet och det säger vi till våra gäster vid ankomst. Vi uppmanar gästerna att ta med sig miljövänlig tvål och bada i havet istället för att duscha. Det är så vi själva gör vi som bor och jobbar på ön. Självklart man kan duscha om man vill men vi rekommenderar då korta duschar.

  • Då allt sker utomhus på ön så behöver inte lampor och element stå på i husen hela dagarna vilket gör att vi har en extremt låg elförbrukning. Väljer du dessutom att bo i kåtorna så blir elförbrukningen lika med noll. Ett annan fördel med kåtorna är sovsäcken som du tar med dig som inte behöver tvättas lika ofta som vanliga lakan då du inte använder den lika ofta.

  • Maten på ön är till stor del "härodlad" och vi serverar mycket veganskt och vegetarisk. Kött och kyckling finns på menyn men vi brukar stämma av med alla grupper vad de föredrar och idag blir det allt vanligare att våra gäster väljer de vegetariska alternativen. Extra kul är hur mycket våra gäster uppskattar maten. Mat är som godast utomhus!

Kontakt
bottom of page